Az újszülött fotózásról

Néhány gondolatban összeszedtem azokra a kérdésekre a választ, amik általában felmerülnek a fotózás előtt.
Ha további kérdéseid lennének, tedd fel bátran akár e-mailben vagy telefonon is..

Újszülött fotózás:

Meddig érdemes az újszülött képeket elkészíteni? Azt tanácsolom, hogy a baba 14 napos koráig érdemes megejteni, ha szeretnél erről az időről egy maradandó, szép emléket! Ilyenkor még olyannyira aluszékonyak, amikor tele a pocak és kellemes meleg veszi őket körül, hogy nem ébrednek fel arra, ha más pozícióba fektetjük, vagy egy kis édes sapikát teszünk a kis fejükre. Koraszülött vagy kisebb súllyal született babáknál ez az idő picit kitolódhat. Az időpontot érdemes már kismamaként egyeztetni a várható időpont alapján. A véglegesítésre a születés után 1-2 napban visszatérünk, amikor már látod, hogy a nap melyik szakaszában a legnyugodtabb, legaluszékonyabb.

Hol történjen a baba fotózása? Történhet otthonotokban és nálam a stúdióban is. Itt egy picit egyszerűbb lenne a fotózás, hisz kéznél vannak a cukibbnál cukibb kellékek, kis sapkák, kosarak, sálak, fejpántok. Nagyon sok kellékem van, amit folyamatosan bővítek, ezekből viszek természetesen hozzátok is amennyiben a fotózás otthon történik, de az egész stúdiót nem tudom magammal vinni :) A stúdió hőmérsékletén nem kell aggódnod! Télen a fűtés mellett még hősugárzókkal is rásegítek. Nyáron is bekapcsolom a hősugárzókat, amikor újszülött modell érkezik hozzám, így kellemes hőmérséklet lesz, mire jöttök, és nyugodt szívvel le lehet a picit vetkőztetni, nem fog megfázni.
A kérésem, legyen szó otthoni vagy stúdiós fotózásról, hogy próbálj meg olyan ruhát ráadni a fotózás előtt, amit nem kell a fején áthúzni, és könnyű levenni róla, így kevesebb az esély arra, hogy felébredjen, illetve a kis puha bőrét nem szorítja el pl.: egy kis naci..

Meddig tart egy újszülött fotózás? Egy –egy beállítás több időt is igénybe vehet, kapkodni semmi esetre sem szeretek, és a Pici is megérzi a feszültséget. Ezért kérlek, ne sürgess majd. Fontos a nyugodt légkör, meleg helység és a teli pocak! Ha ezek megvannak, akkor a pici nyugodtan szundikál és én igyekszem megörökíteni e kor legszebb pillanatát. Köztes etetés természetesen megoldható. Mindent a babáért!

Egyszerűen lenyűgöznek az apró részletek, a pici orrocskák, a kis pihés testük, az apró lábacskák, amiket, mint a „kis majmok” „ökölbe” szorítanak. A fotózás időtartama nagyjából 2-4 óra, ezért ne idegeskedj, van idő megetetni, megnyugtatni a babát. Figyelembe véve a pici igényeit, érdekeit és biztonságát, csak olyan képeket készítek, amit Ő is enged.